Åbent hus for det nye OUH inviterer kørestolsbrugere på rundvisning på byggegrunden

For femte år i træk åbner Region Syddanmark dørene for besøgende til den kæmpestore byggegrund, hvor Danmarks største nybyggede sygehus er ved at tage form.

Skrevet d. 27-08-2021

Ruten tilrettelagt i samarbejde med Dansk Handicapforbund
Mens besøgende tidligere har måttet holde sig på ringvejen omkring sygehusbyggeriet, åbnes der i år op for besøg på selve byggegrunden. Det betyder, at der i år vil være passager på byggepladsen, som er ufremkommelige i kørestol. Af denne årsag tilbydes kørestolebrugere en alternativ tur rundt på byggepladsen, som blevet til i samarbejde med Ina Eliasen, lokalformand i Odense for Dansk Handikapforbund.

De besøgende i kørestol vil blive vist rundt af en guide, som fortæller om byggeriet undervejs. Turen går langs ringvejen og ind på selve byggepladsen, hvor man følger en grussti tæt op ad byggeriet. Det er desværre ikke muligt at komme ind i selve byggeriet med kørestol.

I første omgang åbnes der op for ti besøgende i kørestol og skulle behovet vise sig at være større, laves der en eller flere ekstra ture. Turen er 1,6 km lang og kun for kørestolsbrugere med ledsager og evt. familie. Hvis man ikke har en elektrisk kørestol, bedes man medbringe en hjælper.

Familie til kørestolsbrugere er velkomne på denne tur – antal bedes angivet ved tilmelding, men i så tilfælde bedes familien holde sig til ruten, da det ikke er tilladt at bevæge sig ind i byggeriet ’på egen hånd’.

Du kan tilmelde dig turen her. 

  Ina fra Dansk Handicapforbund foran byggeriet    Tur for kørestolsbrugereTags Nyheder