Byggestart: Nyt OUH bygger oven på historien

​En kasse med genstande udvalgt af patienter og medarbejdere på OUH blev støbt ned foran hovedindgangen på Nyt OUH, da byggestarten på Nyt OUH blev markeret 28. august.

Skrevet d. 28-08-2019

Der var fest, taler og en grundstenskasse, som blev nedstøbt i beton foran den kommende hovedindgang på det nye universitetshospital i Odense, da byggestarten på Nyt OUH blev fejret 28. august. Knap 200 deltog i arrangementet, deriblandt regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Tidskapsel blev støbt i beton
Stephanie Lose, Magnus Heunicke, Silje på 7 år, der er tilknyttet H. C. Andersen Børnehospitalet på OUH, og Magnus på 11 år, som er tilknyttet Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, hjalp hinanden med at støbe grundstenskassen ned i beton.
Kassen skal fungere som en form for tidskapsel, og Stephanie Lose lagde vægt på kassens symbolske betydning:
- Nedstøbningen af tidskapslen er kun begyndelsen på et af danmarkshistoriens største sygehusbyggerier. Den er med til at minde os om vores plads i historien, om at vi står på skuldrene af erfaringer, som man har gjort sig før vores tid, men også at vores sundhedsvæsen står på trinbrættet til en helt ny tid.
Kassen indeholder genstande, som patienter og medarbejdere på OUH har valgt skal følge med fra det gamle til det nye universitetshospital. Genstande som symboliserer nogle af de vigtige erfaringer, som det nye universitetshospital skal bygge videre på.

Se film, hvor medarbejdere og patienter fortæller om de ting, de har valgt at lægge i grundstenskassen.Tags Nyheder

Åbent hus på Nyt OUH søndag den 1. september 2019

Hvis du er interesseret i at se den enorme byggeplads, kan du komme til åbent hus på Nyt OUH søndag den 1. september 2019, kl. 10-15.